Speciālā kartē var aplūkot eglītes ciršanas vietas
Publicēts 22. decembrī, 2009.
Lai atvieglotu Ziemassvētku eglītes meklēšanu, Latvijas Valsts meži sadarbībā ar portālu "Kur tu esi" izveidojuši valsts mežu karti, pēc LVM informācijas.

Bieži cilvēki izvēlas eglīti svētkiem iegādāties tirdziņos, taču jaukāk ir kopā ar ģimeni doties uz mežu un pašiem nolūkot sev tīkamāko kociņu. Tāpēc ir izveidota karte, kurā redzami meži, kuros ikviens Latvijas iedzīvotājs drīkst nocirst vienu eglīti.

Uzņēmums atgādina, ka, cērtot eglīti, ir jāievēro daži noteikumi, proti, eglītes kategoriski aizliegts ir zāģēt jaunaudzēs. Šos kociņus drīkst zāģēt grāvmalās, uz stigām, zem elektrolīnijām un citām komunikācijām. Eglītes celma caurmēram jābūt mazākam par 12 centimetriem , kas parasti atbilst divus līdz trīs metrus garai eglei.

"Valsts meži ir izkaisīti pa visu Latvijas teritoriju starp daudziem privātajiem, pašvaldību un citu īpašnieku mežiem, tāpēc, lai nerastos konflikti, aicinām pirms eglītes ciršanas vai zaru savākšanas pārliecināties, ka jūsu noskatītais mežs pieder Latvijas Valsts Mežiem, apskatot karti - KurTuEsi, eglīte?" aicina LVM.
Vietas, kurās drīkst zāģēt eglīti, ir iezīmētas ar tumši zaļu krāsu.
Savukārt eglīšu tirdzniecības vietas Rīgā un LVM kokaudzētavas, kurās nopērkamas eglītes podiņos, ir atzīmētas ar zaļu apli.

LMV atgādina, dodoties uz mežu, nedrīkst aizmirst pēc tā apmeklējuma savākt visus cilvēka atstātos gružus.

Komentāri (1)
laimisk: Slikta karte, nav piestrādāts. Pēc kartes sanāk, ka LVM nav kurzemes pusē. Liepāja , Aizpute utt.
Ja jau taisījāt tad tā arī rakstiet , ej mežā un cērt. Ne jau šis nekonkrētums..
Priecīgu Jauno Gadu !
22/12/2009 12:48
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: