Staigāt iemācījies kaķis ar kājām uz aizmuguri
Publicēts 23. janvārī, 2014.
Pirms kāda laika amerikāņu mediji vēstīja sirdi plosošu stāstu par kādu kaķēnu, kurš bija piedzimis ar ačgārnām pakaļkājām. Toreiz viņš nevarēja ne paiet, ne nostāvēt, bet nu, pateicoties labiem ļaudīm, rudais zvēriņš atkal staigā.

Čikāgas dzīvnieku patversmē viņš nonāca, kad bija tikai pāris nedēļas vecs, un patversmes darbinieki viņu nosauca par Zeķīti (Stockings).

"Kaķēna nebija spējīgs nostāvēt vai pat pilnībā izstiept kājas. Taču, kā tas ir kaķiem un citiem dzīvniekiem, kas dzimuši ar kādām fiziskām īpatnībām, kroplība viņu neapturēja.

Tad viņi uzrunājuši veterinārārstu dr. Stīvu Neihausu, kurš, neraugoties uz pastāvošo risku un jebkādu garantiju trūkumu, uzņēmās veikt operāciju, lai kaķēna kājas darbotos, kā nākas.

"Mēs izvēlējāmies veikt operāciju, lai gan zinājām, ka pilnīgi normāls Zeķītis nebūs nekad. Mūsu mērķis bija viņa kājas padarīt tik funkcionālas, lai viņš varētu nodzīvot laimīgu mūžu bez pastāvīgām sāpēm," stāstīja dakteris.

Taču brīnumainā kārtā sešas nedēļas pēc operācijas Zeķītis var staigāt un skraidīt un, kā stāsta iepriecinātie dzīvnieku patversmes darbinieki, pat kaitināt suņus.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: