"Staro Rīga" jau šonedēļ
Publicēts 9. novembrī, 2009.
Gaismas festivāls "Staro Rīga" notiks piecas dienas - no 14. novembra līdz 18. novembrim.

Šajās dienās no pulksten 18.00 - 23.00 varēs aplūkot aptuveni 56 dažādas tehnikas veidotus un izgaismotus objektus, kas tapuši ar uzņēmēju, pilsētas un privātās iniciatīvas atbalstu. Kopumā pašvaldība festivāla rīkošanai veltījusi 90 000 latu.

No šodienas, 9. novembra, mājas lapā www.staroriga.lv ir pieejama informācija par visiem izgaismotiem objektiem, maršrutiem.

Kā arī šogad jaunums ir tas, ka festivāla ietvaros iekļauti arī 12 Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas studentu darbi, kas tika noteikti speciāli izveidotā jauno dizaineru konkursā.

Šajās piecās dienās gaismas objekti būs apskatāmi ielās, pilsētas laukumos, parkos, to pastiprinās izgaismotās fasādes. Festivāla objekti atradīsies Vecrīgā un pilsētas centrālajā daļā, tālākie punkti atradīsies Andrejsalā, Spīķeru kvartāls un Arēna Rīga. Festivāla apmeklētājiem tiks piedāvāti pastaigu maršruti, kur varēs apskatīt gan jau tradicionālos izgaismotos objektus, gan privātuzņēmēju jaunie gaisama sobjekti, gan arī konkursos uzvarējušie objekti.

"Staro Rīga" laikā 14.novembrī piecpadsmit Rīgas muzeji iesaistīsies festivāla norisē ar programmu "Muzeju gaismā", piedāvājot īpašas programmas un ieeju muzejos ar atlaidi.

Mākslas akadēmijas studentu darbi būs inetersanti, jo ar lielizmēra gaismas instalācijām tiks veidoti nelieli un personīgi gaismas pārsteigumi, kas būs sastopami Vecrīgas ieliņās un laukumos. Pa ielām pārvietosies tādi gaismas darbinieki kā "Tumsas dzēsējs", "Ēnotājs" un "Dedzīgais".

Personāži un objekti atradīsies tiešā mijiedarbībā ar festivāla apmeklētājiem, liekot tiem apstāties un uz mirkli padomāt, izbaudīt romantiskas sajūtas un nebijušu skatījumu. 

 

 

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: