Tiesa Gatim Saknītim atņēmusi "Bentliju"
Publicēts 14. jūlijā, 2010.
Rīgas apgabaltiesa tikai daļēji apmierinājusi Rietumu bankas prasību pret skandalozo uzņēmēju Gati Saknīti (attēlā) - banka esot vēlējusies, lai Saknīša un viņa sievas Evijas Saknītes laulību līgums tiktu atzīts par spēkā neesošu, tādējādi dodot bankai iespēju piedzīt uzņēmēja parādus no viņa dzīvesbiedres.

Saknīšu pāra laulības līgumā esot norādīts, ka abu dzīvesbiedru kustamā manta esot šķirta, bet Saknītis 2008. gadā savus īpašumus pārrakstījis uz sievas vārda.

Kaut arī tiesa atzinusi, ka lielākā daļa Evijas Saknītes mantu, tai skaitā Porsche Cayenne un dārglietas, esot uzskatāmas par šķirtu īpašumu, tā tomēr apmierinājusi bankas prasību attiecībā uz Saknīša automašīnu Bentley Continental, vēsta Dienas Bizness.

 

Saknītis, kurš agrāk bijis pazīstams kā viens no lielākajiem zemesgabalu īpašniekiem Latvijā, krīzes gados vairāk piesaistījis sabiedrības uzmanību ar iekļūšanu lielāko parādnieku sarakstos.

Valsts ieņēmumu dienests viņu šī gada 1. jūnijā bija ierindojis 101. vietā nodokļu parādnieku sarakstā - viņa parāds bijis 487,97 tūkstoši latu, bet Rietumu banka no dažādām Saknītim piederošām firmām vēloties parādos piedzīt vairāk nekā 12 miljonus latu.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: