Valdis Valters: Lembergs ir skopulis
Publicēts 24. martā, 2011.
Pašmāju basketbola leģenda Valdis Valters (attēlā), kurš pēdējā laikā sevi dēvē par žurnālistu, publiski paziņojis, ka viņš Ventspils pilsētas vadītāju Aivaru Lembergu uzskata par skopuli.

"Es visu mūžu esmu bijis pret Lembergu. Vēl no tiem laikiem, kad Brocēni spēlēja pret Ventspili. Viņš katrā preses konferencē mani pieminēja. Padomju laikā Lembergs slaucītu ielas, nekur nebūtu ticis. Tā sagadījās, ka viņš atradās pareizā laikā un vietā," intervijā žurnālam Klubs Lembergu raksturojis Valters.

"Lembergs ir skopulis, es sen būtu ar partneriem vienojies, bet viņš piekasās par katru sīkumiņu. Ir sajūta, ka Lembergs nepazinās, kur dzīvo. Man viņa vietā, ja ir ierosināts kriminālprocess, būtu kauns cilvēkos rādīties. Ja Krievijā tik daudz cilvēku atbalsta Staļinu, bet pie mums Lembergu, tas liecina, ka kaut kas nav kārtībā ar mūsu sabiedrību," skarbs savā vērtējumā bijis sportists.

Tāpat ne visai glaimojošus vārdus Valters veltījis "vecajam draugam" Vilim Krištopanam. "Krištopans Latvijā parādās reti, parasti pirms vēlēšanām. Vilim ir viens liels mīnuss - drausmīga lielummānija. Valsts vadītājam, kaut bijušajam, tomēr jābūt pieticīgākam. Reālistiskam," norādījis Valters.

Valdis Valters sabiedrības uzmanību izpelnījies ne tikai ar savu darbību un publiskajiem izteikumiem, bet arī kā divu skandalozāko pašmāju basketbolistu - Sanda un Kristapa Valtera - tēvs. Tagad gan Valters seniors no savu dēlu uzvedības vēlas norobežoties.

"Tagad dzeltenie laužas pa visām durvīm iekšā. Tas man nepatīk. Ja mani dēli sataisa sūdus, lai viņi arī dabū. Tā ir viņu dzīve. Ja es būtu viņu vietā, iespējams, pēc pirmā konflikta izdarītu secinājumus un pieskaņotos situācijai, nevis kā viņi - pēc tam staigātu pliki pa pludmali," dēlu uzvedību analizējis tēvs, bet atzinis, ka viņš ir bijis "nenormāli" stingrs bērnu audzināšanā.

"Sandis vairāk dabūja, Kristaps mazāk. Meitenēm vajadzīga cita pieeja, bet puikām nepieciešama dzelzs roka, cita varianta nav," pieredzē dalījies Valters un lepni atzinis, ka Kristaps tikai tagad, spēlējot Spānijā, sapratis, kāpēc ir basketbolā - līdz tam viņš "tikai tirinājās".

Savs viedoklis Valteram, kuram pašam basketbolu tagad riebjoties spēlēt, ir arī par NBA kluba Golden State Warriors spēlētāju Andri Biedriņu.

"Ar Andri kaut kas ir noticis, bet man negribas to komentēt. Par to, kas ar viņu notiek, var veselu grāmatu uzrakstīt. Bija kāpums, taču pēc tam lietas kļuva arvien sliktākas, un tas mani biedē. Andris ir diezgan gudrs džeks. (..) Viņš jau padsmit gados bija ļoti sakarīgs. Bet, tiklīdz Andris iebrauc Latvijā, tā viņam vienmēr divdesmit debīliķi apkārt. Protams, viņš grib atslēgties. Ieiet vienā vietā, bet tur jau desmit banāni priekšā. Andrim jādomā ar galvu un daudz jātrenējas," latviešu basketbolistam padomu devis Valters.

Nesen pašmāju medijiem tapa zināms, ka Valters pērn slepenībā apprecējies. Pats vīrietis lēmumu šo dzīves notikumu slēpt no sabiedrības skaidro ar to, ka nav vēlējies zīmēties. "Ja precies pirmo reizi, varbūt par to būtu jāzina citiem, bet, ja otro un vēl manā vecumā, - kamdēļ to afišēt?" spriedis Valters.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: