Veslijs Snaipss cietumā sēdēs trīs gadus
Publicēts 13. decembrī, 2010.
48 gadus vecais Holivudas aktieris Veslijs Snaipss pagājušās nedēļas nogalē (attēlā) ieradies Pensilvānijas štata federālajā cietumā, lai izciestu trīs gadu cietumsodu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Filmu Blade un Demolition Man zvaigzne tika notiesāts 2008. gadā Floridā.

Cietuma pārvaldes pārstāvis Eds Ross Snaipsa ierašanos apstiprinājis. Tikmēr aktiera advokāts jau paziņojis, ka lietā ir daudz neskaidrību un viņi virzīs lietu otrreizējai izskatīšanai.

 

Federālajā labošanas iestādē pavisam izmitināti 300 cietumnieki, tajā ir minimāla apsardze un nav perimetra žoga. Tomēr katru dienu ieslodzītie piecas reizes tiek pārbaudīti, izsaucot pēc vārdiem sarakstos. Trīs šāda veida pārbaudes notiek arī naktī, vēsta ziņu aģentūra Associated Press.

Par filmu Asmens un tām sekojošajām daļām Snaipss nopelnīja vairākus miljonus, bet cietumā varēs tērēt ne vairāk kā 300 ASV dolārus mēnesī (158 latus). "Mēs atzīstam viņa augsto stāvokli, bet pret visiem saviem ieslodzītajiem mēs izturamies vienādi," izteikusies cietuma vadības pārstāve Šērlija Vaita.

Savukārt intervijā CNN programmai Larry King Live otrdienas vakarā Snaipss izteicās, ka par došanos uz cietumu neuztraucas. Aktieris paziņoja, ka mediji viņa lietu atspoguļojuši maldinoši un viņš jūtas sarūgtināts, ka tieslietu sistēma nav darbojusies viņam par labu. Viņš arī piebilda, ka savus grāmatvežus nav vainojis, bet ir paļāvies uz viņiem.

Pēc tam, kad Floridas tiesa atzina Snaipsu par vainīgu, viņš griezās ar apelācijas sūdzību Atlantas tiesā. Bet arī tā atzina spriedumu par pamatotu.

Tikmēr aktiera advokāti turas pie pārliecības, ka Snaipsam ir likumīgas tiesības tikt atbrīvotam pret galvojumu, kamēr tiek gatavota jauna apelācijas prasība. Pagājušajā mēnesī notikušajā tiesas sēdē Floridā advokāti arī paziņoja, ka vajadzētu iztaujāt zvērinātos par to, vai viņi nav pārkāpuši zvērestu, zvērināto atlases laikā paziņojot, ka viņiem nav nekādu aizspriedumu pret aktieri.

Kad aktieris tika notiesāts 2008. gada aprīlī, prokurori norādīja, ka laika posmā no 1990. gada līdz 2004. gadam Snaipsa bruto peļņa bijusi vairāk nekā 37 miljoni ASV dolāru, bet viņš nav iesniedzis ne nodokļu deklarācijas, ne maksājis kādus federālos nodokļus.


Komentāri (1)
Mārtiņš: Kad LV tieslietu sistema beidzot būs sakartota???? USA tieslieti sistema ir 100 reizes attīstītāka nekā šeit!!
14/12/2010 01:00
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: