Zatlers: Manī iekodēts dārznieka gēns
Publicēts 27. augustā, 2010.
"Manī noteikti iekodēts dārznieka gēns!" intervijā žurnālam Mājas viesis saka Valsts prezidents Valdis Zatlers. Viņš atzīst, ka labāka atpūta no prezidenta pienākumiem ir dabā un dārzā pavadītās stundas.

"Augi nerunā pretī, nestrīdas. Vēroju un cenšos saprast, vai esmu par tiem pienācīgi rūpējies. Katrs koks, katra puķe pati to pasaka, tikai citādā valodā. Tavs uzdevums ir to saprast," saka valsts pirmā persona.

 

Lai gan Zatlers Jūrmalas rezidences reprezentācijas dārzā ir realizējis savas un kundzes Lilitas ieceres, piemēram, paplašināti rododendru un kamolbegoniju stādījumi, tomēr viņš norāda, ka šeit viņa "dārznieka gēnam" ir par šauru.

"Ja vajadzīgs garīgs pacēlums, iedvesma un spēku atjaunošana ilgākam laikam - nedēļai, mēnesim -, tad dodos pie kaut kā sava, uz savām lauku mājām, kur ainavu veidoju tā, kā pats to iedomājos un kā man pašam patīk: kur blakus ir cilvēka nepārveidotā daba, kur aug mūsu pašu stādītās liepas, ozoli un citi koki un krūmi, kas papildina dabas mātes veidoto," saka Zatlers.

Ar prezidentu dārza darbos dodas arī kundze Lilita, kura "ar savu gaumes un krāsu izjūtu" palīdz kopīgi veidot sapņu dārzu un ainavu.

"Ar pirmo minūti, kad esmu savā dabas dārzā un stādu kādu koku vai puķi vai kad acīm apmīļoju jau iestādīto, vairs nejūtos kā prezidents. Es tad vairāk jūtos kā dabas draugs vai pat dārznieks," atzīst Zatlers.


Komentāri (1)
Mārtiņš: Prezidents, kurš ir atzinies kukuļu ņemšanā tagad atzīstās, ka kad viņš ir savas dabas dārzā jūtas kā dārznieks. Protams, kas tas nav nekas slikts, tas jau pozitīvi, ka Prezidents nekaunas un neiztaisās par Latvijas princi, ka viņam nav bail sasmērēt rokas dārzā, strādāt ar rokām...
Apsveicami..
27/08/2010 23:50
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: