Zinātnieki atklājuši vienīgo nemirstīgo būtni uz pasaules
Publicēts 24. februārī, 2010.
Kā atklājuši zinātnieki, Turritopsis nutricula ir spējīga sevi padarīt jaunāku, ja izjūt novecošanās pazīmes. Tieši šo medūzu zinātnieki ir atzinuši par vienīgo nemirstīgo būtni uz planētas.

Medūzu, kuras diametrs sasniedz vien 5 mm, zinātnieki atrada tropiskajos ūdeņos. Šī neparastā būtne spēj pagriezt laiku pretējā virzienā tiklīdz sajūt novecošanās pazīmes. Turklāt šis cikls var turpināties līdz bezgalībai.

Jau 19.gs. zinātnieki bija pieļāvuši iespēju, ka šī medūza ir nemirstīga, tikai 20.gs. beigās pētnieki pierādīja, ka viņa tik tiešām spēj sevi padarīt jaunāku. Zinātnieki pieļauj, ka pateicoties šīm brīnumainajām būtnēm, pavisam iespējams nākotnē būs iespējams atklāt mūžīgās jaunības noslēpumu.

Vēl daži interesanti fakti – zinātnieki atklājuši, ka delfīni ir vienīgie zīdītāji dzīvnieku pasaulē, kuriem iespējams otrās pakāpes diabēts gadījumos, kad delfīniem ir bada apstākļi, tomēr tiklīdz šiem zīdītājiem ir iespējams iegūt barību, asinīs esošais insulīns iegūst normas robežas. Kā uzskata zinātnieki, arī šis interesantais fakts nākotnē var sniegt nenovērtējamu labumu diabēta ārstēšanā.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: