Žoržam Siksnam ir ārlaulībā dzimis bērns
Publicēts 30. septembrī, 2010.
Latvijas estrādes mākslinieks Žoržs Siksna, kurš vienmēr publiski radījis rūdīta vecpuiša tēlu un nav slēpis, ka galvenā vērtība viņa dzīvē ir mūzika, atzinis, ka jaunības gados radījis bērnu.

Par savu kādreiz radīto atvasi Siksna stāsta izvairīgi. "Jā, jaunības laikā kāds grēks ir bijis, un kaut kur jau tas bērns ir, bet es negribētu par to runāt. Ja vīrietis savu bērnu nav audzinājis, tad viņš sevi par tēvu dēvēt nevar un nedrīkst," savu nostāju pauž Siksna, sevi attaisnojot ar to, ka "tāda jau ir mākslinieku dzīve" un tas noticis jaunības gados.

 

Jau gandrīz 30 gadus Siksna ir kopā ar kādu sievieti, kuras vārdu viņš publiski nekad nav atklājis, bet uz jautājumu, vai viņš nav domājis turpināt savu dzimtu, dziedātājs atsmej, ka tādas lietas plānot ir muļķīgi.

"Kā būs lēmis kāds tur augšā, tā arī būs. Ne cilvēkam to plānot, un arī es to nedarīšu," stāsta Siksna, kurš gan ir pilnīgi pārliecināts, ka no viņa sanāktu labs tēvs.

"Daudzi mani kolēģi mākslinieki saviem bērniem nepievērš vajadzīgo uzmanību. Ir, protams, arī labi piemēri - Šimkus ģimene un māsas Skrides, kuras tēvs ir labi audzinājis, bet daudzu slavenību un latviešu bagātnieku atvases ir izlaistas. Ja bērns aizraujas ar narkotikām vai taisa citas ziepes, tad ir skumji. Es gan būtu ļoti stingrs tēvs," uzskata mākslinieks.

Siksna ir pārliecināts, ka bērna audzināšana prasa daudz laika un uzmanības, ko ne visi vecāki spēj sniegt. "Bērni nemanāmi ir jāpieskata līdz 25 gadu vecumam, bet daudzi savas atvases atlaiž jau pusaudžu vecumā. Pietiek paskatīties Kriminālo informāciju, lai redzētu, kā tas nāk atpakaļ - jaunieši izvaro, uzbrūk pensionāriem un veic citus noziegumus. Tās visas ir vecāku nepietiekamo rūpju sekas," situāciju analizē dziedātājs.

Viņš piekrīt, ka mūzika prasa daudz laika un šī iemesla dēļ māksliniekiem audzināt bērnus ir grūti, tomēr ļoti priecājas par pēdējā laika tendenci, kad par māmiņām kļuvušas vai gatavojas kļūt vairākas pašmāju jaunās dziedātājas.

"Ir skaisti, ka būs vairāk latviešu, un es savām kolēģēm novēlu atrast laiku, lai sekotu līdzi saviem bērniem un sniegtu viņiem nepieciešamo uzmanību. Nevienam māksliniekam bērnu dēļ nevajadzētu atteikties no savas karjeras, bet ir jāatrod iespēja arī atvasi virzīt pareizajā ceļā," uzskata Siksna.


Komentāri (1)
tatlex: Да у Жоржа есть ребенок, дочь ей 30 лет и она живет в Нидерландах, и еще у Жоржа есть внук ему 11 лет
18/12/2010 23:19
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: