Zviedri vēlēšanās balsojuši par Donaldu Daku
Publicēts 24. septembrī, 2010.
Svētdien notikušajās Zviedrijas parlamenta vēlēšanās līdzās deputāta amata kandidātiem vēlētāju atbalstu saņēmuši arī tādi personāži kā Donalds Daks, karalis un Dievs, liecina ceturtdien apkopotie biļeteni, kas aizpildīti brīvā formā.

Zviedriem vēlēšanās ir tiesības ar roku biļetenā ierakstīt tās partijas nosaukumu, kurai viņi vēlas atdot savu balsi. Un nereti šajos biļetenos partiju nosaukumu vietā lasāmi visnotaļ amizanti kandidāti.

 

Piemēram, vairāk nekā 120 vēlētāju savu balsi atdevuši par Volta Disneja multfilmu varoni Donaldu Daku, bet partijai Mana partija atbalstu pauduši četri vēlētāji, "sevi" deputāta krēslā labprāt redzēti divi vēlētāji, un tikpat par labāko likumdevēju uzskata Jēzu, Jēzu Kristu un Dievu.

Trīs balsis saņemtas par karali, bet divi vēlētāji biļetenā angliski ierakstījuši "common sense in Sweden" ("veselais saprāts Zviedrijā").

Pa vienai balsij izcīnījis arī Džoannas Roulingas romānu varonis Harijs Poters, Disneja multfilmu varone Mikipele, kā arī Sliņķu partija.

Taču līdzās ļoti personīgām vēlētāju vēlmēm atbalstu guvušas arī vairākas nelielas partijas, kam tomēr neizdevās izcīnīt vietu parlamentā. Tā, piemēram, Pirātu partija un Feministu iniciatīva ieguvušas mazāk par vienu procentu balsu, Pensionāru partija saņēmusi 0,1% atbalstu, Stiprā alkohola partiju atbalstījuši 237 vēlētāji, bet 185 savu balsi atdevuši par Veselības aprūpes partiju.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: